

STRATEGIC MEETING ON THE CONSERVATION OF THE SAKER FALCON

7TH SEPTEMBER 2017 – CHOLPON ATA – KYRGYZ REPUBLIC

Meeting Agenda:

7th September

- 08:00 Coffee and Registration.
- 08:30 Adrian Lombard, President, IAF: Welcome from the IAF and introduction of conference delegates. (15 minutes)
- 08:45 Piet Wit, Chair during 2008-16 of Commission on Ecosystem Management of IUCN: Key Note Presentation. (30 minutes)
- 09:30 Andrew Dixon, Research Biologist, Emirates Falconers' Club: 'Threats and challenges to the Saker falcon. An overview of conservation measures'. (45 minutes)
- 10: 15 Tea Break (20 minutes)
- 10:40 HE Majed al Mansouri, Vice-president for Middle East and North Africa Region, IAF: 'The significance of the Saker Falcon within the MENA Region - A Strategy for Regional Conservation and Combatting Illegal Trafficking'. (30 minutes)
- 11:10 Janusz Sielicki, Vice-president for Europe, Oceania & Africa South of the Sahara, IAF: 'Sustainable Use tools and management'. (30 minutes)
- 11:40 Robert Kenward, Chair, the International Union for Conservation of Nature's (IUCN) Thematic Group for Sustainable Use and Management of Ecosystems (SULi): 'Measuring populations and managing harvests: Sakernet II'. (30 minutes)
- 12:20 Mátyás Prommer, Raptor Expert, Herman Ottó Institute Nonprofit Ltd.: 'Preliminary results of satellite tracking Saker in South Russia and Mongolia & Proposal for Continuation' (20 minutes)

Possible time for discussion.

- 13:00 Lunch (I hour)
- 14:00 Welcome by the Conference Chair. (10 minutes)
- 14:10 Nick Williams, of CMS Raptors MoU: 'Future Plans for Implementation of the Saker Global Action Plan'. (30 minutes)

- 14:40 Andrew Dixon, Research Biologist, Emirates Falconers' Club: 'Saker projects on the Tibetan Plateau'. (10 minutes)
- 14:50 Kamran Khan Yousafzai, Officer for South Asia, IAF: 'Community involvement in Raptor Harvests'. (20 minutes)
- 15:10 Baoyong Zhang, State representative and secretary-general, China Tian Dao Falconry Association: 'Saker conservation in China'. (20 minutes)
- 15:30 Presentations on Saker conservation in Mongolia (30 minutes)
 - Nyambayar Batbayar, Director, Wildlife Science and Conservation Center of Mongolia.
 (15 minutes)
 - Gankhuyag Purev-Ochir, Director, Mongolian Bird Conservation Center. (15 Minutes)
- 16: 00 Tea Break (20 minutes)
- 16:20 Open discussion with Moderator.
- 17:00 Election of a Committee to formulate a Statement on outcomes of the meeting.
- 20:00 Meeting of the Committee to prepare the conference statement.